Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Bilden visar vy över Umeå.

Brudarskap nätverk för Umeåkvinnor

Brudarskap är ett nytt nätverk i Umeå för kvinnor som vill dela yrkesmässiga och privata erfarenheter. Deltagarna träffas varje tisdag för lunch och samtal om alltifrån från olika system, träning, yrkesliv och ledarskap till familjeliv.

Brudarskap har inspirerats av North Sweden Cleantechs konferens Women With Impact där en av grundarna, Raphaela Bieber Bardt, deltagit.

– Jag kände direkt att det behövdes en förlängning av Women With Impact där alla dessa drivna kvinnor kan samlas vid fler tillfällen och hjälpa varandra framåt. Vi kan växa tillsammans och med oss kan även Umeå fortsätta att växa, menar Raphaela Bieber Bardt.

Nätverket drivs idag av Meiju Vartiainen, Raphaela Bieber Bardt, Mia Pettersson, Carolina Lundberg och Sabina Pawlus.

Nätverk som behövs

En av initiativtagarna Meiju Vartiainen som också är vd och grundare till bolaget Mowida säger att de kvinnor som hittills deltagit i nätverket har alla kunnat enas om att det verkligen behövs ett kvinnligt nätverk i Umeå:

– På luncherna deltar i dagsläget mellan 5 och 15 kvinnor och responsen har varit väldigt positiv. Nya kontakter har knutits, många har fått råd från olika personer och samtalsämnen har varit väldigt intressanta.

– Jag gick med och grundade nätverket Brudarskap för jag anser att kvinnor har mycket potential men att det ibland kan vara svårt att komma ut och nätverka. Där ser jag Brudarskap som ett perfekt steg till att fortsätt utmana sig själv och lära sig nytt av varandra. Träffarna med Brudarskapgänget är utan tvekan en av höjdpunkterna på mina veckor, konstaterar Meiju Vartiainen.

 

TEXT: MIKAEL HANSSON

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag