Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

A-läge för Umeåinkubator

Efter hela 19 år på Umestan flyttar företagsinkubatorn BIC Factory sin verksamhet till nya lokaler i det gamla bibliotekshuset i centrala Umeå.

-Det har varit fantastiska år på Umestan, men nu är det dags för oss att ta nästa steg i utvecklingen av verksamheten. Vi är en marknadsnära inkubator, därför känns det väldigt passande med ett läge mitt i citykärnan. Lokalen är mindre men mer öppen och skall bidra till ännu mer samverkan mellan våra kunder och samarbetspartners. Dessutom blir lokalen ett naturligt skyltfönster mot allmänheten, berättar Lena Öhlund, verksamhetsledare BIC Factory.

Den nya lokalen är inflyttningsklar senast från och med december 2018. Lokalen kommer att rymma upp till tio utvalda företag och tillhandahålla gemensamhetsytor, allt samlat på ett och samma plan. Tack vare flytten hamnar verksamheten närmare sin huvudman Umeå Kommunföretag AB.

-Det var i samband med en studieresa till Amsterdam, där vi besökte olika startuphubbar, som vi blev inspirerade att anpassa BIC-miljön för morgondagens entreprenörer. Med flytten kan vi tillhandahålla en ännu mer kreativ miljö för unga som vill starta eget. Utformningen av lokalen kommer också att främja större utbyte och samverkan mellan företagen, säger Kerstin Edvardsson, projektledare BIC Factory.

Mer information:

 

För mer information, kontakta:

Lena Öhlund
BIC Factory
070-376 25 37

Kerstin Edvardsson
BIC Factory
070-675 97 38

 

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag