Startsida Umeå kommun

Barn- och ungdomskultur

Umeå är en pulserande kulturkommun även för barn och unga. Här finns stora möjligheter att själv vara med och skapa i kulturlivet, både i skolan och på fritiden.

De kommunala verksamheterna, till exempel biblioteken och Kulturskolan, skapar ett brett utbud tillsammans med de fria teater­grupperna och studieförbunden med flera.

Kulturskolan

Musikskolan och Kulturcentrum för barn och unga har slagits ihop till Kulturskolan. Här kan barn och unga, 0-25 år, gå i teatergrupper, lära sig spela instrument, slöjda, sjunga i kör, prova på att filma och mycket annat. Vi erbjuder en kvalificerad musik- och teaterundervisning av välutbildade pedagoger. Inga förkunskaper krävs. Läs mer om Kulturskolans utbud

Familjeföreställningar - Höstens kalender med alla föreställningar kommer efter sommaren.

Kommunens föreställningar är gratis, men antalet platser är begränsade och du måste ha biljett. Läs mer om biljett för respektive spelställe

Föreställningar hösten 2020 - kommer efter sommaren

Föreställning

Tid

Plats


Bibliotek biljetter

Kontakta respektive bibliotek för mer information om hur du hämtar din biljett.

Alla arrangemang finns på respektive bibliotek: www.minabibliotek.se

Väven biljetter

Biljetter finns att hämta i Kulturreceptionen på plan 3 i Väven eller boka på 090-16 33 00 från onsdag samma vecka som respektive föreställning spelar.

Stadsbibliotek
Väven, Storgatan 46
Kulturreceptionen 090-16 33 10
Stadsbibliotek 090- 16 33 00
Alla arrangemang på Väven: www.vaven.se

Kulturskolan biljetter

Biljetter finns att hämta på Kulturskolan, Hamnmagasinet samma lördag från kl 12.00 när respektive föreställning spelar. Om inte annat är angivet.

Alla föreställningar spelas under Skapande lördag där det också erbjuds fler aktiviteter för barn under dagen. Skapande lördag är öppet mellan 12.00-15.00.

Hamnmagasinet
Västra strandgatan 4
070-375 65 45
Mer information: Kulturskolan

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus