Startsida Umeå kommun

Kulturprogram i förskola och skola

- hösten 2020

Bilder från föreställningar. Uppe till vänster: Lilla My berättar. Uppe till höger: Vinterresan. Nere: Såå fejk.

Kultur i skolan

Anmälningstiden är mellan 12 augusti-7 september.

Arrangemangen är kostnadsfria för kommunala för- och grundskolan och du bokar enkelt via anmälningsformulären för respektive målgrupp.

Bekräftelse av platser: Under vecka 38 skickar vi ut en bekräftelse med vilka platser ni har fått eller ifall ni tyvärr har blivit utan. Bekräftelsen skickas ut via mejl till den person som du anger som kontaktperson.

Ej först till kvarn: Det är inte först till kvarn som gäller under anmälningsperioden. Det är därför viktigt att vi får in anmälningar under anmälningsperioden för att vi ska kunna fördela alla platser så rättvist som möjligt.

Begränsat antal platser: I mesta möjliga mån försöker vi tillgodose allas önskemål men eftersom platserna är begränsade finns det inte platser för alla under varje termin. Eventuellt är vi beredda på att kunna erbjuda ännu färre platser denna termin pga att vi inte får samla stora publikgrupper i samma rum. I vanlig ordning kommer vi att prioritera dem som har fått minst kultur tidigare.

Kulturbussen: Kultur i skolan administrerar inte kulturbussen. Ni måste själva boka kulturbussen till dessa program. Läs mer om hur du bokar kulturbussen på intranätet

Kultur i skolan under corona-pandemin.

I rådande tider vill inte Utbildningsförvaltningen att vi samlar elever och barn från olika klasser och avdelningar på föreställningarna. För att minska smittorisken kommer vi därför att erbjuda alla föreställningar klassvis/avdelningsvis under läsåret 2020/2021. Detta innebär att vi kommer att kunna erbjuda avsevärt mindre kulturplatser terminerna framöver. Vi hoppas att ni har förståelse och respekt för detta beslut.

Ni som redan har skickat in en anmälan och angett fler än endast en klass/avdelning per föreställningen behöver inte göra en ny anmälan. Vi kommer att anpassa publikantalet på era anmälningar så att de matchar de rådande restriktionerna, när vi arbetar med att göra scheman av allas önskemål.

Vi som jobbar med Kultur i skolan följer utvecklingen och de restriktioner som myndigheter rekommenderar. Vi ber er därför ha överseende med att förutsättningarna för att kunna genomföra föreställningarna kan ändras med relativt kort varsel. Vi kommer även fortsättningsvis att följa myndigheternas restriktioner och anpassa planeringen allteftersom. Tveka inte att ta kontakt med oss om ni undrar något.

Konstprogram för skolan

Här kan ni anmäla er till höstterminens konstprogram 2020 . Det erbjuds kostnadsfria konstprogram till grundskolans elever. Anmälan är löpande under terminen.

Anmälan och program

Biblioteksvisningar på Väven

Väven tillhör alla. Låt barnen i din grupp komma hit och upptäcka denna skattkista. Vi erbjuder olika typer av visningar av stadsbiblioteket för förskolan och grundskolan.

Boka biblioteksvisning

Skolprogram på museum

Du kan anmäla dig till Bildmuseets, Västerbottens museums och Kvinnohistoriskt museums program löpande under terminen hos respektive arrangör.

Läs mer och anmäl till skolprogram på museum

Viktig information till fristående förskolor och skolor

Från och med januari 2020 får endast kommunala förskolor och skolor ta del av kulturerbjudanden från Kultur i skolan. Jobbar du på en fristående förskola eller förskola och vill ha tips och råd hur ni själva kan köpa in kultur till era elever? Välkommen att ta kontakt med oss som jobbar med Kultur i skolan.

Nyheter

Prenumerera på nyheter

Vill du prenumerera på nyheter om kultur i skolan? Som prenumerant får du ett mejl när en nyhet publiceras. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Hantera prenumeration

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka nyheter om kulturprogram i skolan. Läs mer om behandling av din mejladress och dina rättigheter: www.umea.se/prenumeration
behandling

Kontakt

Anna Berge
kulturkonsulent
090-16 33 22
070-217 40 99

Angelica Barahooi Johansson
kulturkonsulent
090-16 33 92
070-293 89 84

kulturiskolan@umea.se

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus

Sidan har granskats 2020-08-18

Sidans kortadress: www.umea.se/kulturiskolan